Op weg naar de oplossing!

Remedial Teaching

 

Uw kind krijgt tijdens remedial teaching extra begeleiding en ondersteuning afgestemd op zijn of haar ondersteuningsbehoefte. Een remedial teacher is speciaal opgeleid om hulp te verlenen aan kinderen met leerproblemen of leerstoornissen. Doordat er vooraf goed onderzocht wordt waar het kind specifieke hulp bij nodig heeft, kan er een tijdelijk op maat plan van aanpak worden opgesteld. Dit plan van aanpak wordt voor een vaste periode van ongeveer 6-8 weken opgesteld met doelen die kinderen na deze periode beter, dan wel geheel onder de knie hebben.

Niet alleen voor kinderen die moeite hebben met een of meerdere vakken op de basisschool is remedial teaching geschikt. Ook kan de remedial teacher bekijken of kinderen die het onderwijs als makkelijk ervaren meer uitdaging nodig hebben. Het komt voor dat kinderen die het makkelijk en saai vinden op school gaan onderpresteren. Dan laat het kind minder zien dan het beeld wat ouders en leerkrachten van het kind hebben. Voor alle hulpvragen kunt u bij ons terecht!

Tijdens het werken met kinderen richt ik mij met aandacht, begrip, inzicht en humor op de hulpvraag die er ligt en zorgen we samen dat alle betrokken partijen begrijpen wat er aan de hand is en wat er voor nodig is om weer met (zelf)vertrouwen, stap voor stap, zelf weer eigenaar te worden van je leerproces en te groeien van trots. Met een overzichtelijk, op maat en oplossingsgericht plan van aanpak gaan we aan de slag om van iedere hulpvraag weer een leervraag te maken die voor alle betrokken partijen weer werkbaar is. 

De begeleiding bied ik op de praktijk aan of bij de kinderen thuis. Veel kinderen vinden het fijn om in hun eigen thuissituatie te werken aan hun hulpvragen. Tevens is er een mogelijkheid om begeleiding online te krijgen of een combinatie van beide. Voor online bgeleiding maak ik gebruik van de leeromgeving MijnSuperkracht. Mijn Superkracht staat voor: thuis leren in eigen tempo dankzij internet, begeleiding op maat, kracht van het kind centraal.

Kinderen die moeite hebben met hun werkgeheugen (kort onthouden van informatie en gebruiken bij denkprocessen) hebben bovengemiddeld moeite met leren op school. Voor deze kinderen is er naast remedial teaching begeleiding met Jungle Memory mogelijk. Jungle Memory is een online training, hiermee wordt het werkgeheugen getraind hier meer vaardig in te worden. 

Na een kennismakingsgesprek gaan we op zoek naar de leervragen en stellen we een compleet aanbod op die laat zien wat we over 6-8 weken kunnen bereiken.


Remedial teaching op scholen.

Scholen die ondersteuning kunnen gebruiken door tijdelijke uitbreiding van hun remedial teaching uren, een arrangement met remedial teaching willen opstellen, Jungle Memory willen inzetten of vorm willen geven aan een huiswerkklas kunnen ook contact opnemen met de praktijk. Ook hier maken we een compleet aanbod voor.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!