Praktijk voor remedial teaching, Brain Gym®, coaching en scholing.
 
Op weg naar de oplossing!

Brain Gym® en Dominance Factor

Je kunt bij Onderwijspraktijk Werkbaar terecht voor begeleiding met de 26 bewegingsoefeningen van Brain Gym® en de leerprofielen van Dominance Factor.


Brain Gym®

Ontspannen in beweging en tot leren komen. Ieder persoon (kind en volwassene) kan met behulp van de 26 unieke en eenvoudige Brain Gym® bewegingen weer in zijn eigen (leer)ritme en balans komen.

Brain Gym® is ontstaan in de jaren tachtig en ontwikkeld door Paul en Gail Dennison. Brain Gym® ondersteunt de fysieke vaardigheden (ogen, handen, houding, oren), je lichaam en je brein die je nodig hebt om te leren. Brain Gym® wordt aangeleerd in 80 landen over de hele wereld. Het kan gebruikt worden op scholen, in praktijken en vooral ook in de thuissituatie. Je kunt de oefeningen alleen en samen doen.

 •         Meer beweging
 •         Meer ontspanning
 •         Meer plezier
 •         Meer groei en vaardigheden in elk soort leerproces 

Deze bewegingen worden in een educatief model van 5 stappen aangeboden. Tijdens deze 5 stappen brengen we onszelf in evenwicht voor het doel waar we tijdens het begeleidingsmoment aan willen werken. We observeren voor en na het begeleidingsmoment wat er is veranderd. Van een inspanning doen, naar doen wat je kunt in je eigen (leer)ritme en balans, hoe fijn is dat?

Je kunt o.a. werken aan:

-         Lezen, schrijven, taal, spelling en rekenen

-         Aandacht, concentratie, communicatie, relaties, geheugen en organisatie


Meer informatie of even gratis kennismaken?Dominance Factor - leerprofielen

 • Ontdek hoe je voorkeursbrein, -oog, -oor, -hand en -voet je leerproces beïnvloeden
 • Ontdek welke talenten en uitdagingen je hebt
 • Ontdek wat je kunt doen in stressvolle (leer)situaties
 • Ontdek wat Brain Gym® hier voor je kunt betekenen


Als je je eigen voorkeursbrein, -oog, -oor, en –voet kunt ontdekken en/of die van je zoon/dochter, dan kun je het leerproces vooruit helpen. Dan weet je waarom iemand in een bepaalde situatie vastloopt of soms zelfs letterlijk stil valt en hoe je ze daarbij kunt begeleiden. We krijgen meer zicht op hoe ieder individu de wereld ziet en ermee omgaat. Carla Hannaford heeft als neurobioloog veel onderzoek gedaan naar leerprofielen en de effecten van beweging (Brain Gym®) en stress om weer in de leerflow te komen. Zij heeft de 32 meest voorkomende leerprofielen beschreven en onderzocht. Nieuwsgierigheid is ons grootste geschenk om tot ontdekking en leren te komen. We willen uit onze stress reflex blijven om toegang te hebben tot al onze functies en potentie om met plezier tot groei en leren te komen. Geïntegreerde bewegingen, zoals de Brain Gym® oefeningen zijn, remmen de stressreactie zodat we wel weer logisch kunnen denken, leren, herinneren en creatieve oplossingen kunnen bedenken. 


 • Brain Gym begeleiding 60 minuten - €75 
 • Dominance Factor leerprofiel en adviezen 60 minuten - €60
 • Dominance Factor leerprofiel en Brain Gym® begeleiding 90 minuten - €125


Pakket: Brain Gym® en Dominance Factor:

-     Kennis van je leerprofiel 

-     Een uur Brain Gym® begeleiding

-    Ontspannen en focus met Brain Gym® oefeningen

-     Weten wat er in stressvolle situaties kan gebeuren

-     Krachtige combinatie


Meer informatie of even gratis kennismaken?