Praktijk voor remedial teaching, Brain Gym®, coaching en scholing.
 
Op weg naar de oplossing!

Brain Gym® en Dominance Factor

Je kunt bij Onderwijspraktijk Werkbaar terecht voor begeleiding en training met de 26 bewegingsoefeningen van Brain Gym® en de leerprofielen van Dominance Factor. Dit kan voor individuele leerlingen, de hele klas of interne scholing van het schoolteam.


Brain Gym®

Ontspannen in beweging en tot leren komen. Ieder persoon (leerling en volwassene) kan met behulp van de 26 unieke en eenvoudige Brain Gym® bewegingen weer in zijn eigen (leer)ritme en balans komen. Ook een hele klas kan met deze oefeningen aan de slag voor meer samenwerking en een betere onderlinge chemie.

Brain Gym® is ontstaan in de jaren tachtig en ontwikkeld door Paul en Gail Dennison. Brain Gym® ondersteunt de fysieke vaardigheden (ogen, handen, houding, oren), je lichaam en je brein die je nodig hebt om te leren. Brain Gym® wordt aangeleerd in 80 landen over de hele wereld. Het kan gebruikt worden op scholen, in praktijken en in de thuissituatie. Je kunt de oefeningen alleen en samen doen.

 •         Meer beweging
 •         Meer ontspanning
 •         Meer plezier
 •         Meer groei en vaardigheden in elk soort leerproces 

Deze bewegingen worden bij de begeleiding van een individuele leerling in een educatief model van 5 stappen aangeboden. Tijdens deze 5 stappen brengen we onszelf in evenwicht voor het doel waar we tijdens het begeleidingsmoment aan willen werken. We observeren voor en na het begeleidingsmoment wat er is veranderd. Van een inspanning doen, naar doen wat je kunt in je eigen (leer)ritme en balans, hoe fijn is dat? 

Met een hele klas kunnen we ons richten op het aanleren van de 26 bewegingen en waarvoor deze fijn zijn om te gebruiken. Zo komen de leerlingen weer in een leerflow en kan de leerkracht gericht met een aantal leerdoelen aan de slag met ondersteuning van de Brain Gym® bewegingen.

Je kunt o.a. werken aan:

-         Lezen, schrijven, taal, spelling en rekenen

-         Aandacht, concentratie, communicatie, relaties, geheugen en organisatie


Meer informatie of even gratis kennismaken?

Dominance Factor - leerprofielen

 • Ontdek wat de voorkeursbrein, -oog, -oor, -hand en -voet van de leerlingen zijn en wat de invloed op hun leerproces is
 • Ontdek welke talenten en uitdagingen de leerlingen hebben
 • Ontdek wat je kunt doen in stressvolle (leer)situaties en welke reacties de leerlingen kunnen geven
 • Ontdek wat Brain Gym® hier voor de klas, de leerlingen en de leerkracht kan betekenen


Als je je eigen voorkeursbrein, -oog, -oor, en –voet kunt ontdekken en/of die van de leerling, dan kun je het leerproces vooruit helpen. Dan weet je waarom iemand in een bepaalde situatie vastloopt of soms zelfs letterlijk stil valt en hoe je ze daarbij kunt begeleiden. We krijgen meer zicht op hoe ieder individu de wereld ziet en ermee omgaat. Carla Hannaford heeft als neurobioloog veel onderzoek gedaan naar leerprofielen en de effecten van beweging (Brain Gym®) en stress om weer in de leerflow te komen. Zij heeft de 32 meest voorkomende leerprofielen beschreven en onderzocht. Nieuwsgierigheid is ons grootste geschenk om tot ontdekking en leren te komen. We willen uit onze stress reflex blijven om toegang te hebben tot al onze functies en potentie om met plezier tot groei en leren te komen. Geïntegreerde bewegingen, zoals de Brain Gym® oefeningen zijn, remmen de stressreactie zodat we wel weer logisch kunnen denken, leren, herinneren en creatieve oplossingen kunnen bedenken. 

Het is zelfs mogelijk om met de leerprofielen van de leerlingen ze beter individueel te begeleiden met specifieke tips en werkwijzen in de klas om de leerstof gerichter eigen te maken. Als je weet wat de leerprofielen van de leerlingen zijn, waar hun talenten en uitdagingen liggen, dan kun je ze aan elkaar koppelen of juist niet bij elkaar in een groepje zetten. Welke plaats in de klas is voor welke leerling het meest geschikt? 


 • Brain Gym begeleiding 60 minuten - €75 
 • Dominance Factor leerprofiel en adviezen 60 minuten - €60
 • Dominance Factor leerprofiel en Brain Gym® begeleiding 90 minuten - €125
 • Leerprofielen en begeleiding in de klas wordt in gesprek d.m.v. een offerte op maat opgesteld


Pakket: Brain Gym® en Dominance Factor (individuele begeleiding):

-     Kennis van je leerprofiel 

-     Een uur Brain Gym® begeleiding

-    Ontspannen en focus met Brain Gym® oefeningen

-     Weten wat er in stressvolle situaties kan gebeuren

-     Krachtige combinatie


Meer informatie of even gratis kennismaken?Meer informatie over de (team)training Brain Gym® 101, 104 en Dominance Factor, bekijk het kopje Opleidingen.